Kamala miten paljon hyviä ehdotuksia. Taidanpa arpoa voittajan.

Tässä kommentit:

16.03.2009 - 11:24

Tämä on kuvitteellinen henkilö, mutta näen useissa nykyajan ihmisissä näitä piirteitä.

Kuuluuko nämä luonteenpiirteisiin?

Vihaan tiskaamista. Inhoan ruuanlaittoa. Ei huvita kävellä. Imurointi on vastenmielistä. Pölyjen pyyhkiminen on turhaa. Ei ole väliä sillä, jätänkö vuoteeni petaamatta. Pyykinpeseminen on jonkun älykääpiön keksintöä. Ei suihkut ole minua varten, miksi viitsisin peseytä.

Samaan aikaan haaveita: Rakastan hyvänmakuista ruokaa. Olisi ihana mennä iltaisin puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan. Olisipa minulla siisti ja raikas koti. Olisipa minulla ystäviä? Ja kuka tekisi kaiken puolestani minun omassa kodissa?

Mitä antaisit neuvoksi tällaiselle ihmiselle?

Parhaat mielipiteet palkitsen pienellä palkinnolla! Vastausaikaa 31.3.2009 klo 12.00 asti.

Muoks! esterin mielipide on tosi hyvä. Kysyisinkin vielä, että miten ihminen saadaan ajattelemaan positiivisesti, kun vastaus on, kukaan ei ymmärrä!, Kaikki ovat minua vastaan! En saa haluamaani yms yms.

*esteri* kirjoitti 16.03.2009 - 18:44
Pienenä vinkkinä: Think Positive :)) Myönteinen ajattelu, positiivisuus auttaa paljon.... Ja tuleva kesä :) Nämä on auttaneet ainakin mulla :)
PäiviS kirjoitti 18.03.2009 - 18:07
Jeps... kuulostaa tutulta. Inhoan tiskata pieniä määriä astioita käsin, mutta laitappas minut tiskipöydän ääreen juhlissa. Ihanaa... näkee ainakin ettei turhaan seisonut tiskipöydän ääressä.. ja astioiden pitää olla tietyssä järjestyksessä... imurointia inhoan vieläkin.. Neuvo: tee asiat pienissä erissä.. ei kaiken tarvitse olla heti valmiina... ruuanlaitossa täytyy olla luova ja kokeileva. (auringon myötä huomasin, että ikkunat kaipaavat pesua.. odotan inspiraatiota asian korjaamiseksi)
Marja-Leena kirjoitti 21.03.2009 - 02:25
Ulkoilua lisää, vitamiineja ja kalamaksaöljyä tms. Elämän arvojen uuspunnintaa, kääntymistä rukouksessa Jumalan puoleen. Elämän ohjasten antamista kokonaisuudessaan Jeesukselle. Lähimmäisten arvostamista ja rakastamista samalla, kun alkaa arvostaa itseään ja elämäänsä kuin terve lapsi, joka näkee uuden päivän aina uutena seikkailuna. Syntiensä pyytämistä Jumalalta anteeksi ja samalla pitää myös itse antaa anteeksi niille, jotka ovat tehneet itselle vääryyttä. Näin pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä omaa elämäänsä ja alkaa taas nähdä kauneutta ja hyvyyttä ympärillään. On tärkeää vapautua katkeruudesta ja opetella itsensä ja lähimmäistensä rakastamista.
Tuula kirjoitti 21.03.2009 - 13:44
Minä tunnistan itseni tuosta, etten tykkää siivota - ajoittain kyllä tykkään siitäkin.

Oikeasti neuvoksi: raitista ilmaa joka päivä pieni määrä, eikä tee kaikkea kerralla, ettei väsy. ja tietenkin töiden järjestäminen arvojaärjestykseen. Kumpi on tärkeämpää juuri nyt:pölyjen pyyhintä, vai hauska hetki miehen kanssa? ei pidä vaatia itseltään kaikkea.

Ja jos raha ei ole este, niin siivoojan palkkaus! Mielestäni se ei ole paha-asia, ettei itse siivoa, vaan teettää jollain muulla.
Miia kirjoitti 22.03.2009 - 12:07
Vinkkini ei ole maata mullistava, mutta itselläni toiminut: kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Hommia voi myös jakaa; yhdessä tehty ja yhdessä nautittu lopputulos on kaksinverroin parempi! Perheen emännän ei tarvitse tehdä kaikkien hommia!
Lisäksi itse ajattelen, että pienestä vaivannäöstä seuraa kiva palkinto, kun esimerkiksi herkullinen ruoka on pöydässä!
Tanja kirjoitti 23.03.2009 - 09:26
Minä itse ajattelen aina, jos ei huvita siivota, että sitten palkitsen itseni jotenkin. Juon vaikka pullakahvit. Nautin tuoreesta kahvista urakalla! Ja kun inhottavalta tuntuva homma on tehty, sitä todella nauttii siitä kahvikupista! Eli pienissä asioissa hyvän mielen salaisuus! ;)Pitäisi joka päivä miettiä pieniä onnen hetkiä ja kun niitä miettii huomaa että onkin tosi onnellinen ihminen!
Täti Sininen kirjoitti 24.03.2009 - 23:03
Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen,
kehun: Sinä pieni urhea nainen,
minä luotan sinuun.
Tämä Eeva Kilven runo on puhutellut minua. Itseä pitää hemmotella ja hoitaa muuten ei jaksa.
Minä en pidä siivoamisesta, mutta nautin kun siistiä ja puhdasta. Siivotessa kuuntelen musiikkia, siivoan vähän kerralla, lupaan itselleni palkinnon ( suklaata, keksiä, lakritsia) tai neulon vähän välillä tai neulon kun olen siivonnut.
Elämässä pitää olla myös unelmia ja tavoitteita joita kohti pyrkiä.
Voisi aloittaa miettimällä yksin tai yhdessä ystävän kanssa, että mikä elämässä on hyvin ja mikä ei ole niin hyvin. Mitä minä voisin asialle tehdä, jotta se oli paremmin. Tarvitsenko jonkun tai joidenkin apua vai selviänkö yksin.